Petzl ASAP® zuhanásgátló

Petzl ASAP® zuhanásgátló

Cikkszám: B070AA00

Mobil zuhanásgátló eszköz kötélre

Egyedülálló blokkolórendszerével az ASAP a magasban végzett munkáknál igazi viszonyítási alap a zuhanásgátló eszközök körében. Normál használat esetén az eszköz szabadon elmozdul a kötélen, és minden beavatkozás nélkül követi a felhasználó mozgását. Zuhanás vagy hirtelen rántás esetén az ASAP blokkol a kötélen és megtartja a felhasználót. Az ASAP a munkakötéltől való távolság megtartásához ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelő kantárral is használható.

A biztosítókötélre helyezve az ASAP és ASAP LOCK mobil zuhanásgátlók a beülő bekötési pontjához csatlakoztathatók. Követi a felhasználó mozgását, de lezuhanás vagy hirtelen gyorsulás esetén blokkol a kötélen és megállítja az esést

  • Állandó védelem lezuhanás ellen

 Beépített blokkoló: Zuhanás, megcsúszás, kontrollálatlan ereszkedés stb. által kiváltott hirtelen elmozdulás hatására az ASAP és az ASAP LOCK mobil zuhanásgátlók blokkolják a kötelet és megállítják a magasban dolgozót, még ha kezével rá is kap az eszközre.

Minden konfigurációban hatékony: A mobil zuhanásgátlók egyaránt működnek függőleges és ferde kötélen, így a tetőn való munkáknál minden szituációban alkalmazhatók. 

  • Egyszerű használat

Gyors kötélre helyezés: A mobil zuhanásgátlók a blokkolókerék egyszerű benyomásával a kötél bármely pontján gyorsan felhelyezhetők.

A felhasználó külön beavatkozása nélkül működik: Az ASAP és az ASAP LOCK a magasban dolgozó minden mozgását automatikusan, külön beavatkozás nélkül követi. Így a felhasználó teljesen tevékenységére koncentrálhat.

Valamennyi Petzl energiaelnyelővel kompatibilis: A felhasználó szükségletei sokfélék lehetnek, ezért mobil zuhanásgátlóink a termékcsalád valamennyi energiaelnyelőjével kompatibilisek: ASAP’SORBER (20 és 40 cm) valamint ASAP’SORBER AXESS.

  • Lezuhanás elleni védelemre: Az ASAP mobil zuhanásgátló használható ASAP’SORBER energiaelnyelő kantárral vagy anélkül.

 

szabványok:

  • ANSI Z359.15 ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelővel, Bm’D vagy OXAN TRIACT-LOCK karabinerek nemzetközi változatával, CAPTIV irányban tartó áthidalóval és RAY 11 mm varrott kötélvéggel ellátott kötéllel használva.
  • CE EN 12841 type A OK TRIACT-LOCK karabinerrel és EN 1891 type A, 10 - 13 mm átmérőjű kötéllel használva. Szükség esetén ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelő használható.
  • CE EN 353-2 OK TRIACT-LOCK karabinerrel és ASAP’AXIS 11 mm kötéllel használva. Szükség esetén ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelő használható.
  • EAC OK TRIACT-LOCK karabinerrel és EN 1891 type A, 10 - 13 mm átmérőjű kötéllel használva. Szükség esetén ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelő használható.

Petzl ASAP® zuhanásgátló

Ár:
Szállítás:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Petzl STRING 10db

4.390 Ft
Petzl STRING 10db

Az összekötőelemet irányban tartó, a hevedert védő kiegészítő (10-es csomag) ...

Petzl STRING 10db
Petzl NEWTON testheveder (európai és orosz szabvány)

43.990 Ft
Petzl NEWTON testheveder (európai és orosz szabvány)

Testhevederzet zuhanás megtartására ...

Petzl NEWTON testheveder (európai és orosz szabvány)
Singing Rock Caddy felszereléstartó

3.990 Ft
Singing Rock Caddy felszereléstartó

Vékonyan párnázott, állítható felszereléstartó heveder. ...

Singing Rock Caddy felszereléstartó
BEZÁR