Petzl ASAP® LOCK zuhanásgátló

Petzl ASAP® LOCK zuhanásgátló

Cikkszám: B071BA00

Kötélre szánt mobil zuhanásgátló blokkoló funkcióval

Az ASAP LOCK mobil zuhanásgátló megkönnyíti a felhasználó tevékenykedését a kötélen való felmászás során. Normál használat esetén az eszköz szabadon elmozdul a kötélen, és minden beavatkozás nélkül követi a felhasználó mozgását. Zuhanás vagy hirtelen rántás esetén a zuhanásgátló blokkol a kötélen és megtartja a felhasználót. A blokkoló funkció segítségével a felhasználó elmozdíthatja az ASAP LOCK-ot, ezzel csökkentheti a zuhanás magasságát. A csatlakozókar megakadályozza a leejtést osztásokon való átszerelésnél. Az ASAP LOCK energiaelnyelő kantárral használható, biztosítva a munkakötéltől való távolságot. Észak-amerikai, európai és orosz szabványok szerinti minőségtanúsítvánnyal.

  • Nehezen megközelíthető helyekre: Az ASAP LOCK blokkoló funkciója csökkenti az esésmagasságot. Ezenkívül az eszközt nem lehet leejteni az osztásokon való áthaladáskor. ASAP’SORBER kantárral használható.
  • Állandó védelem lezuhanás ellen: Zuhanás, megcsúszás, kontrollálatlan ereszkedés stb. által kiváltott hirtelen elmozdulás hatására az ASAP és az ASAP LOCK mobil zuhanásgátlók blokkolják a kötelet és megállítják a magasban dolgozót, még ha kezével rá is kap az eszközre. A mobil zuhanásgátlók egyaránt működnek függőleges és ferde kötélen, így a tetőn való munkáknál minden szituációban alkalmazhatók
  • Egyszerű használat: Az ASAP és az ASAP LOCK a magasban dolgozó minden mozgását automatikusan, külön beavatkozás nélkül követi. Így a felhasználó teljesen tevékenységére koncentrálha. A mobil zuhanásgátlók a blokkolókerék egyszerű benyomásával a kötél bármely pontján gyorsan felhelyezhetők.
  • tömeg: 425 g

szabványok: 

  • ANSI Z359.15 - ASAP’SORBER energiaelnyelő nemzetközi változatával vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelővel, OXAN TRIACT-LOCK karabinerek nemzetközi változatával, CAPTIV irányban tartó áthidalókkal és varrott kötélvégződéssel ellátott RAY 12 mm kötéllel használva.
  • CE EN 12841 Type A - ASAP’SORBER energiaelnyelő európai vagy nemzetközi változatával vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelővel valamint EN 1891 szabvány A típusú, 10-13 mm átmérőjű kötéllel használva.
  • CE EN 353-2 -  ASAP’SORBER energiaelnyelő európai vagy nemzetközi változatával és AXIS 11 mm kötéllel vagy PARALLEL 10,5 mm kötéllel használva.
  • EAC - ASAP’SORBER energiaelnyelő európai változatával vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelővel valamint EN 1891 szabvány A típusú, 10 - 13 mm átmérőjű kötéllel használva.

Petzl ASAP® LOCK zuhanásgátló

Ár:
Szállítás:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Petzl KNEE ASCENT LOOP lépőszár

47.990 Ft
Petzl KNEE ASCENT LOOP lépőszár

Lépőszár hurokkal a felmászás megkönnyítésére, egyköteles favágó technikához ...

Petzl KNEE ASCENT LOOP lépőszár
Petzl KNEE ASCENT CLIP lépőszár

47.990 Ft
Petzl KNEE ASCENT CLIP lépőszár

Cipőre rögzíthető lépőszár karabinerrel a felmászás megkönnyítésére egyköteles favágó technikához ...

Petzl KNEE ASCENT CLIP lépőszár
Petzl JAG RESCUE KIT mentőszett

200.490 Ft
Petzl JAG RESCUE KIT mentőszett

Mentőszett, ami bármikor bevethető szett a bajba jutott személy leakasztására és megmentésére. ...

Petzl JAG RESCUE KIT mentőszett
Alpinbike Airborne
BEZÁR